Friday, November 27, 2015

"İlk 100'de 3 Türk üniversite

İlk 100'de 3 Türk üniversite
Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS, 'Dünyanın 50 Yaş Altındaki En İyi Üniversiteleri'ni açıkladı. Toplamda 100 üniversitenin

Monday, November 16, 2015

"Dr. Tansu Küçüköncü (*) - İNTİHALKARLIK : Türkiye akademisinin sahtekarlık ürünü doktora tezleri

İntihalkar : intihal yapan, intihalci - İntihalkarlık : intihalcilik, intihali iş edinmişlik
Rönesanstan beri bilime, felsefeye, teknolojiye, müziğe, hukuğa öncülük eden Almanya, akademik etiğe de öncülük ediyor. İnternet, akademik sahtekarlık çağını da getirdi. Akademik sahtekarlık, gelişmiş ülkelerde de çok yaygınlaştı. Gelişmiş ülkelerle gelişmemiş ülkeler arasındaki fark, gelişmiş ülkelerin sağlam bilimsel alt yapıları olması, akademik sahtekarlara karşı tepki olması ve sonuç alınabilmesi, gelişmemiş ülkelerin ise bilimsel alt yapı oluşturabilme şanslarını tamamen yitirmeleri, akademik sahtekarlara karşı tepki olmaması ve sonuç alınamaması. ..... 

"Akdeniz Üniversitesi rektörünü görüntü kayıtları yaktı

AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin kadro vaadiyle bir personele fuhuş teklif ettiği iddiaları ile ilgili Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından açılan disiplin ve ceza soruşturmasında ara karar açıklandı. Karara göre; kayıtlarda S.A. isimli bayan personelle fuhuş pazarlığı yaptığı iddia edilen Rektör Kurtcephe, 3 ay süreyle görevinden uzaklaştırıldı. Bu karara göre YÖK, bugün itibariyle Akdeniz Üniversitesi Rektörlük makamına başka bir ismin atamasını gerçekleştirecek.

"Üniversite Kampüslerimizin Neden Dağ Başına Yapıldığı Konusu Üzerine 13 Tahmin

Üniversiteyi ilk kazandığınızdaki heyecanı hepiniz hatırlıyorsunuzdur. Daima çok eğleneceğinizi ve çılgın bir kampüs yaşamının sizi beklediğini düşünürsünüz. Hatta geçmek bilmez üniversite öncesi o yaz. Sonra o büyük gün gelir çatar, okula başlarsınız. Ve zamanla, hiçbir şeyin hayal ettiğiniz gibi olmadığını anlarsınız. Sözümüz, üniversite kampüsü şehir merkezinden uzak olanlara elbette. Bizi, öyle Kadıköy’ün göbeğinde ya da Maçka’da denize karşı okuyanlar anlayamaz. Dağın başında okuyan, ömrünün yarısını yolda geçiren, ev-okul arası yolculuğunda iklim değiştirenler anlar ancak.

"İş cinayetinin yaşandığı Galatasaray Üniversitesi’nde bugün boykot var

Galatasaray Üniversitesi'nde dün gerçekleşen iş cinayetinin ardından bugün öğrenciler dersleri boykot kararı aldı.

Wednesday, November 11, 2015

"Dersimiz protesto: Üniversiteliler, sınıf basıp tacizle suçlanan öğrenciyi teşhir etti

Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenciler, tacizle suçladıkları Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi S.D.'yi ders sırasında sınıfını basıp teşhir etti.

Tuesday, November 10, 2015

"webometrics.info dunya, turkiye ve istanbul universiteleri reyting siralamasi

webometrics.info dunya, turkiye ve istanbul universiteleri reyting siralamasi

Üniversite Üniversite Söyle Bana Reytingin Kaç?


Webometrics adında güzel bir site var. "Ne işe yarar bu site Bolat?" Efenim, bu siteden üniversitelerimizin Türkiye ve dünya reytingini ölçebiliyoruz. 

Monday, November 9, 2015

"Boğaziçi Üniversitesi’nden Bir İlk: Engeller Sinema Salonunda Kalkıyor

Boğaziçi Üniversitesi bir ilke imza atıyor ve sinemada engelleri kaldırıyor. 12 Kasım’da Akvaryum adlı kısa film gösterimi ile SineBU’da Sesli Betimleme açılışı gerçekleşiyor. Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye’de ilk defa bir filmin sesli betimlemeli izlenebilmesi için bir sinema salonu altyapısını hizmete sunuyor. Bu sayede görme engelliler ve engelli olmayanlar bir arada aynı anda sinemada film seyredebilecek. Her ay bir film aynı anda hem betimlemeli ve betimlemesiz izlenecek.

Sunday, November 8, 2015

"Murat Ülker 'Hoca'yı kırmadı, rektör değişti

Murat Ülker 'Hoca'yı kırmadı, rektör değişti
On5yirmi5
Şehir Üniversitesi'nin fikir babası olan Başbakan Davutoğlu, Salı günü üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Murat Ülker'le görüşerek üniversitedeki rektör tartışmasını bitirmesini istedi. Murat Ülker de 'Hoca'yı kırmadı ve bugün Ali Atıf Bir'in yer ...
Davutoğlunun Ricası Üzerine Murat Ülker Rektörü Görevden AldıMebpersonelleri.Net
İstanbul Şehir Üniversitesi'ne yeni rektörHABERTURK
Murat Ülker, Davutoğlu'nu kırmadıHaber7.com

Saturday, November 7, 2015

"Ele Geçince Tadından Yenmeyen Bir Kurum: 14 Maddeyle Neden YÖK Canısı?


Ele Geçince Tadından Yenmeyen Bir Kurum: 14 Maddeyle Neden YÖK Canısı?

 > Eğitim-
YÖK, yani Yükseköğretim kurulu 1982 Anayasası'nın 131. maddesi esasında; "Yükseköğretim kurumlarının öğretimini planlamak, düzenlemek, yönetmek, denetlemek, yükseköğretim kurumlarındaki eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini yönlendirmek bu kurumların kanunda belirtilen amaç ve ilkeler doğrultusunda kurulmasını, geliştirmesini ve üniversitelere tahsis edilen kaynakların etkili bir biçimde kullanılmasını sağlamak ve öğretim elemanlarının yetiştirilmesi için planlama yapmak maksadı ile kurulmuştur. e kurulmuştur. 

Thursday, November 5, 2015

"Anadolu Üniversitesi’nde Erdoğan ve YÖK karşıtı afiş asan öğrencilere biber gazı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde yemekhane camlarına asılan 'Sarayın rektörlerine ve YÖK'üne karşı büyük gençlik yürüyüşü' yazılı afişler özel güvenlik ve polis işbirliğiyle söküldü, öğrenciler biber gazı sıkılarak dağıtıldı.