Thursday, September 29, 2016

Online İngilizce Eğitimi: Vidobu English

https://www.youtube.com/watch?v=QgdhXNGaKNI Online videolar ile eğitim veren www.vidobu.com sitesi İngilizce öğrenmeyi daha kolay, daha pratik, daha eğlenceli hale getirmeyi hedefliyor. Uzman eğitmen kadrosu tarafından özel olarak hazırlanan 400+ video içerik ve 8.000+ alıştırma ile Vidobu; dinleme, okuma, yazma, kelime öğrenme, konuşma, gramer bilgilerini öğrencilere aktarıyor. Dili öğrenirken o dili kullanan toplumların kültürüne hakim olmak önemlidir. Bu açıdan Vidobu English, yurtdışından pek çok video ile günlük yaşam pratiklerini, günlük konuşma dilini ve dolayısıyla kültürü öğrencilere öğretiyor. Bunlar için ilk olarak seviye tespit sınavına girmeniz ve size uygun seviyeyi belirlemeniz gerekiyor. Vidobu English'in uygulamaları ile seviyenizi ne kadar yükselttiğinizi, ne durumda olduğunuzu düzenli olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca CEFR, TOEFL, Cambridge ve IELTS'e hazırlandığınız bu İngilizce eğitiminizi sonlandırdıktan sonra buradan sertifika alabilirsiniz. Vidobu English'in en avantajlı yanı ise her an istediğiniz yerden İngilizce öğrenebiliyor olmanız. Herhangi bir sınıfa girmeden, sadece belirli saatlerle kısıtlanmadan İngilizce öğrenmek daha kolay! vidobu_525-277

Vidobu English'i 7 Gün Ücretsiz Deneyin!

Vidobu English Premium sistemini hemen denemek için formu doldurmanız yeterli. Bilgilerinizi eksiksiz girerek Vidobu English Premium sistemini 7 gün boyunca ücretsiz kullanabilir, sonrasında memnun kalırsanız üyeliğinizi uzatarak kaldığınız yerden öğrenmeye devam edebilirsiniz. Bakmak için tıklayınız: vidobu ingilizce dersleri 

Friday, September 23, 2016

"YÖK önünde protesto: Açığa alma ve ihraçlar, tasfiyeye döndü

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte yayınlanan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) görevden ihraç edilen ve açığa alınan akademisyenler, yapılanların hukuksuz olduğunu belirterek, “Her biri küçük birer diktatöre dönüşen rektörlerin hazırladığı listeler eleştirel düşünceyi, özgür bilimi, laik, kamusal, parasız eğitimi savunan akademisyenlerin tasfiyesine yöneldi” dedi.

"Darbe girişimi | Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin yeni okulları belli oldu

Diken darbe girişiminin başladığı andan itibaren gelişmeleri her gün dakika dakika aktarmayı sürdürüyor…

Thursday, September 22, 2016

"18 Türk üniversitesi THE'nin dünya listesinde

18 Türk üniversitesi THE'nin dünya listesinde
Londra merkezli yükseköğretimi derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) 2016-2017 DünyaÜniversite Sıralaması'nı açıkladı. Geçen yıl 

Monday, September 19, 2016

"2016 Top 419 US Colleges and Universities According to TrendTopper MediaBuzz

 2016 Top 419 US Colleges and Universities According to TrendTopper MediaBuzz MIT Makes it Four in a Row; Ivy League in unaccustomed position   Download the Complete Report Now!   Winners appear to be the Technical Schools and elite state Institutions.  2016 TrendTopper MediaBuzz of the Top 419 College Brands, 10th Edition. Austin, Texas, July 16, 2015 

Sunday, September 18, 2016

"İmzacı akademisyenlerin 'ihlal' tablosu

BARIŞ İçin Akademisyenler İnisiyatifi, web sayfalarında, bildiriye imza attıktan sonra işten çıkarılan, tutuklanan, görevden uzaklaştırılan, istifa eden akademisyenlere ilişkin ‘hak ihlali’ tablosu yayınladı.

Sunday, September 11, 2016

"KHK’yla işinden olan akademisyen: Bu kadar güzel insan var, umutsuz olamam

  BURCU KARAKAŞ brckarakas@gmail.com/@burcuas Diyar Yılmaz, 25 yaşında. Hacettepe Üniversitesi İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümü mezunu. Niğde Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Mütercim-Tercümanlık Bölümü’ne ise 16 Şubat 2016 tarihinde araştırma görevlisi olarak atanmıştı. ‘Hak etmiyorduk!’ KHK kapsamında ise işinden oldu. Akademisyenliğin henüz başında olan Yılmaz ile işsizliğini ve geleceğe dair beklentilerini konuştuk: İhraç edilmeyi bekliyor muydun yoksa […]

"QS World University Rankings 2016-2017: Turkey

Mavi Boncuk |

London, 6th September 2016: The thirteenth edition of the QS World University Rankings, compiled by global higher education think tank QS Quacquarelli Symonds, today confirms Massachusetts Institute of Technology (MIT) as the world’s best university for a fifth consecutive year.

Turkey’s Bilkent University drops out of the top 400. Bilkent University drops 26 places, and it now ranks 420th. This year’s results indicate that Turkey’s universities are falling. They are performing well for graduate employability. However, they are struggling to produce high-impact research.

Other key results for Turkey include:

Thursday, September 8, 2016

"3 üniversite kuruldu, 2 üniversitenin adı değişti

6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

"KHK’yla işten çıkarılan Prof. Etiler: Devletle birlikte üniversiteler de dönüştürülüyor

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile Kocaeli Üniversitesi'nden ihraç edilen, 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisinin imzacısı Prof. Dr. Nilay Etiler, devletle beraber üniversitelerin de dönüştürüldüğünü söyledi.

"Dünden bugüne üniversiteye karşı bitmeyen kötülük

Dünden bugüne üniversiteye karşı bitmeyen kötülük
Kimsenin şüphesi olmasın, bu hukuksuz ve haksız karar er geç ortadan kalkacak...

Monday, September 5, 2016

"Üniversiteye başlayanlar için el kitabı


Üniversiteye başlayanlar için el kitabı
Bugüne kadar sınava hazırlık kitapları, üniversite seçme rehberleri, meslek tanıma kılavuzları okudular. Fakat üniversitede neler yapılır pek bilmiyorlar.

"İletişim Yayınları: Akademisyenlerin iş güvencelerinin çiğnendiği bir ortam,üniversite adını hak etmez

İletişim Yayınları: Akademisyenlerin iş güvencelerinin çiğnendiği bir ortam,üniversite adını hak etmez
İletişim Yayınları, OHAL KHK'si ile akademideki görevlerinden ihraç edilen yazarları için bir açıklama yayımladı. Açıklamada akademisyenlerin

Üniversite Konseyleri Derneği'nden açıklama: Üniversiteler KHK'larla Yönetilemez!
Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2 bin 346 akademisyen ihraç edildi.Üniversite Konseyleri Derneği konuyla ilgili 

Sunday, September 4, 2016

"DTCF’den akademisyenler, kamudan atılan arkadaşlarına kefil oldu: Bu yanlıştan dönün

Kanun hükmünde kararnameyle kamu personelliğinden atılan 2 bin 346 akademisyenden biri olan Esra Dabağcı için Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nden meslektaşları bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi.

"Mülkiyelilerden atılan arkadaşlarına destek: Hiçbir terör örgütüyle ilişkileri yok

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden bir grup akademisyen, dün çıkarılan 672 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile kamudaki görevlerinden atılan beş öğretim üyesine destek açıklaması yaptı.

Saturday, September 3, 2016

"Üniversitelerden 2 bin 346 akademisyen atıldı: Hangi okuldan kaç akademisyen?

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 672 sayılı kanun hükmünde kararnameyle (KHK) biri vakıf üniversitesi olmak üzere 93 üniversiteden toplam 2 bin 346 akademisyen atıldı.

"Reaction from Dismissed Academics

In the wake of the July 15 attempted coup, 2,346 people have been dismissed through statutory decree on the grounds that they had links to the Fethullah Gülen community.

"İhraç edilen muhalif akademisyenler: Men kararını bekliyorduk ama KHK ile değil

OHAL kapsamında yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) çalıştıkları üniversitelerden ihraç edilen barış bildirisi imzacıları ile Eğitim-Sen üyeleri, görevden men kararı beklediklerini ancak bunun KHK ile yapılmasına şaşırdıklarını söyledi.

Friday, September 2, 2016

"Darbe girişimi | ‘Ateist ve Marksist’ akademisyen Badem de kamudan atıldı


Diken darbe girişiminin başladığı andan itibaren gelişmeleri her gün dakika dakika aktarmayı sürdürüyor…