Thursday, March 7, 2019

Yurt Dışı Eğitim İçin Ukrayna Seçilmeli mi?


Yurt Dışı Eğitim İçin Ukrayna Seçilmeli mi?
Üniversite eğitimi için yurt dışını tercih edenlerin gündeminde bugünlerde Ukrayna var. Sosyal medyada sıklıkla gündeme gelmesi de bu ülkenin daha fazla öğrenci tarafından mercek altına alınmasını sağlıyor. Peki, Ukrayna üniversite programları nasıl ve bu ülkede yaşam koşulları sizi mutlu eder mi? İşte Ukrayna gerçeği…
o   Uçak mühendisliği, gemi inşası ya da kaptanlık düşünüyorsanız diğer seçenekleri hemen eleyin, Ukrayna bu bölümlerin eğitiminde inanılmaz başarılı!

o   Ukrayna üniversite denklik en çok takıldığınız husus ancak YÖK denkliği hangi üniversitenin hangi bölümünü seçtiğinize göre değişiyor. Tıp ya da eczacılık düşünüyorsanız bazı sınavlara girmeniz ve belirli bir puanın üzerinde bir başarı elde etmeniz gerekiyor. Denklik ancak bu durumda sizin gündeminizde olabilir.

o   Hangi üniversite özel, hangisi devlet üniversitesi? İnternette çok fazla yanlış bilgi var, doğrusunu öğrenin: Kyiv Slanovic University, International Humanitarian University ve Alfred Nobel University özel üniversitedir. Sumy, Odessa Ekonomi, Odessa Ulusal Denizcilik, Odessa Tıp üniversiteleri ise devlet üniversitesidir. 

o   Sumy Üniversitesi tıp eğitimi için ülkede en çok tercih edilen okul oluyor.

o   Kharkiv Politeknik Üniversitesi mühendislik alanında popüler ve 2017’de İstanbul Teknik Üniversitesi işe işbirliği anlaşması imzaladı! 

o   Yazılım mühendisliği gibi teknik mühendislik bölümlerinde popüler okul Kharkiv Politeknik Üniversitesi’dir.

o   Yaşamsal masraflarınızın çok fazla olmayacağı, ekonomik ülkelerden biridir. Ülkenin para birimi Grivna ve asgari ücret de yaklaşık olarak 150 Dolara tekabül ediyor. Günlük yeme içme maliyeniz 5 ila 8 Dolar civarında olur. Aylık ev kirası maliyeti ise 100 ila 150 Dolar arasındadır. Ukrayna yurt fiyatları en ucuz ülkelerden biri, ev kiralamadan yurtta konforlu bir yaşam sürebilirsiniz.

o   Ukrayna’da üniversitelere erken başvuru çok büyük önem taşıyor. Başvuru işlemlerinizi son haftalara bırakırsanız konaklama noktasında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Başvuruyu son günlere bırakırsanız yurtta konaklama hayalinizle vedalaşmanız gerekir, yurt kontenjanları kısıtlı.


o   Ukrayna üniversite fiyatları 2019 bilgilerini en detaylı ve en doğru şekliyle ICES Turkey web adresinden öğrenebilirsiniz. Sitede Ukrayna’nın en iyi üniversiteleri sıralaması ve hangi bölünde eğitimin kaç yıl olduğu bilgisi ICES Turkey internet sitesinde var. 

No comments: