Thursday, October 8, 2026

Boğaziçi Üniversitesi’nde 85 TL’lik yemek ücreti protesto konusu oldu

 

Boğaziçi Üniversitesi’nde 85 TL’lik yemek ücreti protesto konusu oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenci yemek ücretlerinin yükselmesi protestolara konu oldu. Cumhuriyet'in haberine göre yemek ücretinin son bir yıl içinde 40 TL'den 85 TL'ye yükselmesi öğrencilerin tepkisine yol açtı.

Üniversiteden ihraç edilen akademisyen Prof. Dr. Tuna Tuğcu, fiyat artışının üniversitenin kaynak kullanım biçimiyle ilişkili olduğunu ileri sürdü ve bazı ihalelere ilişkin eleştiriler yöneltti. Tuğcu ayrıca üniversitelerde öğrenci yemeklerinin kurumsal kaynaklarla sübvanse edilmesi gerektiğini savundu. Bunlar Tuğcu tarafından dile getirilen iddialar olup haberde üniversite yönetiminin bu iddialara ilişkin ayrıntılı bir yanıtı yer almıyor.

Tartışma, yüksek enflasyon ortamında üniversite öğrencilerinin barınma ve ulaşımın yanı sıra beslenme maliyetlerinde karşılaştığı artışları yeniden gündeme getirdi.

Kaynak: Cumhuriyet – Boğaziçi'nde öğrencinin lokması 85 liraya çıktı


No comments: