Tuesday, February 14, 2017

"Eğitim-Sen’den mücadele çağrısı: Hayır, gitmiyoruz!

Eğitim-Sen, Ankara Üniversitesi'nde, kanun hükmünde kararnameyle ihraç edilen 72 akademisyenin okullarını terk etmeyeceğini duyurarak, herkesi birlikte mücadele etmeye çağırdı.
Ankara Üniversitesi'nde bugün ihraç edilen akademisyenlere destek için yapılmak istenen açıklamaya polisin sert saldırısı sırasında, bir kişiyi tartaklayarak gözaltına alan polis CHP Milletvekili Ali Şeker'in de boğazını sıktı.
11'nci cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 330 akademisyenin ihraç edilmesiyle farklı kesimlerin tepkisini çeken kanun hükmünde kararnameden rahatsız olduğunu söyledi.
İmamdan emir alan akademisyen de olamaz.. Aklını kiraya veren doktordan, doçentten, profesörden öğrencilere hayır mı gelir? Özgür düşünemeyen akademisyene akademisyen denir mi? Denmez tabii.. Bu sebeple Fethullahçıların üniversitelerden temizlenmesini akademik camia destekledi.. Medya destekledi.. Aydınlar destekledi.. Ama 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle işler değişti.. Anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu’nun gerekçesiz atılması alarm zilleri çaldırdı.. Mülkiye’nin değerli […]
Kıssadan hisse… Ne tek partili dönemde ne Demokrat Parti döneminde ne 12 Mart ve 12 Eylül askeri döneminde… Üniversitelerde tasfiye hiçbir dönemde onu yapanların şanı olmadı… Siyasi sürgün insanı küçültmez, büyütür… Bütün 12 Eylül sürecinde 1402 sayılı Kanun’la işine son verilen akademik personel sayısı 120’ydi… 7 Şubat tasfiyesinde, KHK ile bir gecede işine son verilen […]
CHP, kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ihraç edilen akademisyenlere ‘sahip çıkmak’ için harekete geçti. Bu kapsamda akademisyenlere iş bulunması için çalışma başlatıldığı belirtildi.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), üniversitelerden ihraç edilen akademisyenlerin birlik binalarında ders verebileceklerini bildirdi.
Son KHK ile 330 akademisyenin meslekten ihraç edilmesi Meclis’te önceki akşam tartışıldı. HDP’nin akademisyen kökenli milletvekili Prof. Mithat Sancar, isimlerini saydığı AK Parti’nin 28 Şubat mağduru milletvekillerine “Siz atıldığınızda bütün demokratlar arkanızda durdu, başlarında ben vardım; niye bir sözünüz yok, neredesiniz” diye seslendi.
OHAL kapsamında çıkartılan son kanun hükmünde kararnameyle ihraç edilen 330 akademisyen arasında yer alan Kafkas Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cihangir İslam, doğru bildiğini savunmaya devam edeceğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin 330 akademisyenin ihraç edildiği 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’deki (KHK) listenin yeniden değerlendirilmek üzere Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) gönderileceğini söylediği belirtildi.
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, alanının önde gelen akademisyenlerinin KHK ile ihraç edilmesine tepki göstererek, hükümeti ‘terörist’ diye niteledi.

No comments: