Wednesday, February 8, 2017

"YÖK’ten KHK ‘itirafı’: İhraç edilecek akademisyenleri üniversiteler belirliyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), akademisyenlerin kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ihraç edilmeleri için listelerin üniversitelerde hazırlandığını açıkladı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, "Ömrüm darbelere karşı mücadeleyle geçti. Bu yapılan yanlıştır, ayıptır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile akademisyenlerin ‘kıyım’a uğratıldığını belirterek, yaşananları ‘darbe’ye benzetti.

Dün gece yayımlanan 686 no'lu kanun hükmünde kararnameyle ihraç edilen akademisyenler için Ankara Üniversitesi önünde bir araya gelen akademisyenler, öğrenciler ve milletvekilleri ihraçlardan rektör Erkan İbiş’i sorumlu tutarak istifasını istedi: 'Saray’ın İbiş’i olmayacağız.'

Yeni kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilen 4 bin 464 memur arasında Türkiye'nin sayılı orkestra şeflerinden İbrahim Yazıcı da yer alıyor.

No comments: