Tuesday, February 14, 2017

"khk ile ihraç edilen akademisyenler için ankara üniversitesi’nde eylem

ankara üniversitesi’ndeki barış için akademisyenler insiyatifini imzalayan akademisyenlerin tümü 7 şubat’ta yayımlanan khk ile ihraç edildi. ihraçlar hakkında rektör prof. dr. erkan ibiş sorumlu tutuluyor. bugün cebeci kampüsü’nde gerçekleşen protestolar sırasında polis müdahalesi oldu ve son verilere göre 12 kişi gözaltına alındı.


Ankara Tıp da akademisyen tasfiyesine karşı ses verdi: “Hocama dokunma”..!

Akademi tasfiyesiyle iki profesörün ihraç edildiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden “Hocama dokunma” sesi yükseldi. İhraç edilen akademisyenler imzalarının arkasında durdu, kalıcı barışın tesis edilmesi gerektiğini söyledi
Saray iktidarının 686 sayılı KHK ile akademideki tasfiyesi kapsamında Prof. Dr. Ahmet Derya Aysev ve Prof. Dr. Sibel Perşinel’in ihraç edildiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde de bir basın açıklaması gerçekleştirildi.


Üniversiteler, Saray iktidarının 686 sayılı KHK’si ile akademide sol-sosyalist-muhalif akademisyenlere yönelik ihraç ve tasfiyelere sessiz kalmıyor.
Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde üniversiteliler ve akademisyenler, ihraçlara karşı bir araya geldi. #HayırGitmiyoruz diyerek bir açıklama yapmak isteyen üniversitelilere ve akademisyenlere faşistler saldırdı.
Faşistler, açıklamaya uzaktan soda şişeleri fırlattıktan sonra uzaklaşırken, üniversite bileşenleri “Üniversiteler bizimdir” sloganı attı. Daha sonra ise basın açıklamasına geçildi.

No comments: