Wednesday, February 8, 2017

"Son KHK’yla ihraç edilen 330 akademisyenin 115’i ‘barış bildirisi’ imzacısı...


Yeni kanun hükmünde kararname ile mesleklerinden ihraç edilen 330 akademisyenin 115'i 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza atan isimlerden oluşuyor.
Yeni kanun hükmünde kararnameyle 330 akademisyenin ihraç edilmesiyle üniversiteler giderek 'çölleştirilirken' mesleklerinden atılan akademisyenler umut dolu mesajlar verdi.
Son KHK’yla birlikte Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden üçü profesör beş akademisyen ihraç edildi. Bölümde dört akademisyen kaldı.
Önde gelen akademisyenlerin ihracı Yusuf Kaplan’ın da ‘tepesini attırdı’: Tertemiz insanlar ihraç ediliyor!
Yeni kanun hükmünde kararnameyle 330 akademisyenin ihraç edilmesiyle üniversitelerin 'çölleştirilmesine' iktidara yakınlığıyla bilinen isimlerden de itirazlar yükseldi.
Kamudan ihraç edilen akademisyenlere tepki gösteren isimler arasında Ak Parti kapatma davasında hazırladığı 'kapatılmamalı' raporu hazırlayan Anayasa Mahkemesi eski raportörü Profesör Osman Can da yer aldı.
Eyy üniversite, aklının tutsak alınmasına izin verme!
Üniversite, 'tutsak akıl'ların değil, 'özgür akıl'ların mekânıdır!
Sevgili hoca ve arkadaşlarımız, sevgili hoca ve arkadaşlarımızdır. Sevgiyi ve saygınlığı ‘hükme bağlayacak’ bir ‘hukuk normu’ görülmedi bugüne dek.

Marmara Üniversitesi’nde ‘Barış Akademisyeni’ kıyımı..!
OHAL kapsamında çıkarılan 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Marmara Üniversitesi’nde görev yapan 20 Barış Akademisyeni ihraç edildi. Prof.Dr.İbrahim Kaboğlu, Prof.Dr.Yüksel Taşkın gibi isimlerin de aralarında bulunduğu ihraç edilen Marmara Üniversitesi’nden Barış Akademisyen’leri şöyle: Prof.Dr.İbrahim Kaboğlu, Prof.Dr.Yüksel Taşkın, Doç.Dr. Leyla Şimşek Rathke, Yrd.Doç. Fehmiye Ceren Akçabay, Okutman Cansever Güner, Araştırma Görevlileri Asya Saydam, Baran Alp Uncu, Burcu Yılmaz Gündüz, Can Yalçın Armutçuoğlu, Cihan Yapıştıran, Derya Akdemir, Egemen Cevahir, Emre Tansu Keten, Eren Paydaş, Esra Demir, Fırat Çapan, Funda Karapehlivan, Hülya Dinçer, Seçil Ercan, Uraz Aydın.
Cihangir İslam da ihraç edildi
Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve eski vekil Merve Kavakçı'nın eşi Profesör Cihangir İslam da son KHK ile ihraç edildi. İslam Twitter hesabından ihraç edildiğini açıkladı.

No comments: